Kategorie:

zaawansowane

Krakowskie Zapusty

Krakowskie Zapusty na stałe wpisały się do kulinarnego kalendarza Krakowa. W ostatnią niedzielę karnawału w Starej Zajezdni na Kazimierzu bawiło się zapustnie około 3000 osób.

Pożegnanie karnawału, czyli tradycyjnego okresu zabaw i uczt przed Wielkim Postem, odbyło się z rozmachem. Na każdego odwiedzającego Starą Zajezdnię czekały atrakcje w postaci wspólnego smażenia karnawałowych słodkości oraz goście specjalni wydarzenia: Robert Makłowicz - podróżnik i znawca kulinariów, Adam Chrząstowski -  znany krakowski szef kuchni, oraz Sylwia Ładyga- uczestniczka 5. Edycji Programu Master Chef Polska. Rozmawiano o przepisach kulinarnych i zapustnych tradycjach. Specjalne pokazy i degustacje czekały również na  miłośników kawy. W tegorocznej edycji święta pączków i chrustu nie zabrakło również nawiązania do tytułu Krakowa jako Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej 2019.

Drukuj

Zawartość plecaka

Twój plecak jest pusty